Der er mange faktorer at overveje, når du skal vælge det rigtige ur. Dine overvejelser vil variere fra udseende, til funktion af uret. Udseendet af ure er en af de første ting, man overvejer, når der skal købes et nyt ur. Valget kan dog være svært, da der på ure marked er et kæmpe udvalg af forskellige designs inden for både herreure og dameure. Og desværre er det ikke altid at design og funktion på ure går hånd i hånd. Til at begynde med, er du nødt til at lære nogle få råd, før du beslutter dig få at vælge det rigtige ur. Der er grundlæggende punkter som du bør overveje, inden du går og ud køber det første og bedste armbåndsur du falder over, lad os starte med at dele tingene op i 2 kategorier.

  • Livsstil
  • Vedligeholdelse

Her er nogle råd, som du skal tage i betragtning, når du skal vælge det rigtige ur.

Livsstil

Livsstil er det første grundlæggende punkt, da dette let kan diktere hvilken type ur du ender op med. Når du overvejer at købe et nyt ur, er det vigtigt at vide hvilke to hoved kategorier af ure som findes. Disse to hoved kategorier er smykke ure og sports ure. Lad os starte med at se lidt på sportsure. Nogle af de mere kendte mærker enden for sports ure er mærker som Pilot, Adidas og Polar. Hvis dit valg er faldet på et sports ur er det en god ide at overveje om det skal bruges til meget aktiv sport, og hvad funktioner det skal kunne havde, er det til cykling, løb, eller skal du blot bruge det til almindeligt fritids brug. Er dit valg derimod faldet på et smykke/pynte ure er det måske ikke så meget funktion, som står højest på din liste, men derimod designet af uret. Er du typen som tit deltager i formelle sociale sammenkomster eller fester er et design ur noget for dig. Du bør dog havde i overvejelserne, at selvom det er et flot ure, er det så et ure der ville bliver brugt, eller om det kommer til at ligge i en skuffe, da det måske til mange lejligheder er for fint og du vil være bange for at tabe det.

Vælg det rigtige ur

Vedligeholdelse

Når du vælger det rigtige ur, er vedligeholdelsen også et stort problem. Quartz ure behøver batteriskift nu og da, og det skal gøres af fagfolk der har erfaring i proceduren. Derudover anbefaler man at hvert tredje år, skal de mekaniske ure gemmen gå service. På almindelige ure skal batterier også udskiftes med jævne mellemrum. ​​
Når du ligger dit ur til opbevaring, sørg altid for at det er pakket ind i noget så det ikke blot ligger i skuffen og bliver ridset. Selvom urglasset er safir glas eller andet som er svært at ridse, så sker det alligevel nu og da, at der kommer en rids. Derudover kan der også kommer ridser i selve stålet eller i urremmen. Så opbevar altid dit ur på en forsvarlig måde. Vedligeholdelse er nødvendig hvis du vil beholde dit ur i tip top stand mange år ud i fremtiden.

Anbefalet indlæg