Sports ure og Pulsure til mænd og kvinder
Et sports ur er et must for den aktive, moderne kvinde eller mand. Uanset om du er aktiv løber, eller en, der regelmæssigt dyrker fitness/sport, vil du få stor glæde af at eje et sportsur og helst et der også kan måle pulsen også kendt som pulsure. De fleste sportsure/pulsure er vandafvisende og har som hovedregel funktioner såsom stopur, alarm og måling af din puls. Sports ure er som regel lavet af robuste materialer som stål, titan, gummi og læder. Dame sports urer bruger tyndere stropper end mænds ure og er betydeligt mindre. Dameure i sports modellerne kan ofte fås i et stort udvalg af farver, som vil passe fint til netop dit sæt sportstøj. Mange af de bedre sportsure kan også gemme dine trænings data, så du har mulighed for senere at sidde og analysere dem, eller evt. sammenligne med et gammelt træningspas og dermed se om der er sket nogle forbedringer.

Husk dog på at mange sportsure er lavet med lige netop en bestemt sport i tankerne, køber du f.eks. et dykkerur skal du ikke regne med at det kan måle din puls, eller at et pulsur kan tåle op til 100 meters dybde.

Pulsure er mere populære end nogensinde før. For blot få år siden var det hovedsageligt kun inden for løb (og lidt inden for cykling) at man brugte pulsure. Nu om dage er der inden for nærmest en hver tænkelig form for sport.

Nogle af de mest populære mærker inden for pulsure lige for tiden er:

  • Garmin
  • Polar
  • FitBit
  • Adidas
  • Suunto

Fordelen ved at benytte pulseure, er at du bedre kan måle eller optimere din træning, hvad enten det er løb, roning, svømning eller en helt anden type sport. Har du ikke styr på din puls, ender du ofte med enten at brænde ud for hurtigt, eller at ikke at få det optimale ud af træningen.
Mange af de moderne sportsure, har ikke alene pulsmåler, men kan også måle ting som hastighed, Maks VO2 og lave forskellige performance grafer og meget andet. Der er sket en kæmpe udvikling inden for sportsure over de senere, og lige nu benyttes de nærmest inden for en hver sport. En af mine venner købte endda her sidste uge, for at bedre kunne tracke hans golf performance.

Så dyrker du en eller anden form for sport, så er det måske på tide at du også hopper med på vognen og overvejer et pulsur til din sportsgren?

Pulsure og sports ure er rigtig populære i disse dag, især da de fleste af denne type ur, kan kobes til diverse Apps og tracke alt muligt om din performance og sundhed. Dette er både rigtig smart men også et effektivt træningsredskab som mange elsker at bruge.