garmin lily - sportsur til kvinderGarmin Lily er et nyt lille og stilfuldt smartwatch, der vil få dig til at glemme de store og tunge GPS-ure, som Garmin nok bedst er kendt for. Garmin Lily til lige under 2.000 kroner er et nyt ur i et lækkert feminint design, udviklet med kvindelige smartwatch-brugere i tankerne, og det er en satsning for virksomheden, som giver rigtig god mening hvis du spørger mig.

I de sidste 14 dage har jeg brugt en del tid på at teste dette lækre smartwatch, har jeg nydt godt af de mange funktioner dette sportsur har, og samtidigt haft et stilfuldt ur på armen.

Læs også – Apple watch 9 – det ultimative sundheds og sports ur

Og det er ikke kun æstetik. Garmin Lily er positioneret som en Samsung Galaxy Watch Active 2 og Fitbit Versa 3-konkurrent takket være et væld af sundheds- og fitnessfunktioner til de aktive brugere. Når det er sagt, gør manglen på indbygget GPS Garmins nyeste mellemklasseur upraktisk for sportsentusiaster i det fri. For at kunne benytte denne funktion kræver det at du konstant har din telefon med, hvilket er det eneste store minus ved denne model. Men hvem er dette ur så til? Personligt har jeg brugt det en del uden for når jeg har trænet på min Airtrack eller løbet en tur. Jeg har brugt det til svømning, gymnastik og en smule til fitness træning.

Pris og tilgængelighed

Garmin Lily kan købes i skrivende stund for lige under 2.000 kroner. Det kommer i to varianter: Sport og Classic. Garmin Lily Sport, som er den version jeg tester, og de lidt dyrere Classic-modeller.

Hvis du fører en aktiv livsstil, er Sport-modellen nok bedst for dig. Den er udstyret med silikonestropper og fås i tre farvemuligheder. Hvis du er interesseret i et smartwatch med en smule elegance, er de tofarvede læderremme i Classic-modellen måske mere noget for dig.

Design og display

Garmin Lily ligner ikke noget typisk Garmin-ur, som vi har set før. Med sin 34-millimeter knapløse urkasse, de indviklede hardwaredetaljer og de tynde remme er det yndefuldt sammenlignet med det uhyrlige Garmin Instinct, som jeg bar for et par måneder siden. Den flotte bezel, som har en smuk rosaguld farve på den model, jeg tester, minder mig mere om Garmin Venu, hvis jeg skulle lave en sammenligning inden for Garmin universet. Men igen, Lily er betydeligt mindre og mere elegant.

Det ser ud til, at Garmin Lily har forsøgt at løse disse skærmproblemer med en responsiv, monokromatisk touchscreen, som jeg kan se tydeligt selv i direkte sollys. I stedet for et analogt overlay har hver Lily-model et unikt mønster let printet på glasset. Jeg frygtede, at de hvirvlende halvcirkler på min gennemgangenhed ville distrahere fra at tjekke tiden, men når displayet er aktiveret, synes designet at forsvinde. Det ser faktisk ret godt ud og er en fin funktion.

Sundhedsfunktioner

Ligesom mange af Garmins andre ure giver Lily indsigt i en række helbredsmålinger, der kan ses i Garmin Connect-appen.

Ud over overvågning af puls og blodsyre (SpO2) tilbyder Lily også stress- og søvnmåling. Det nyder også godt af Garmins Body Battery-funktion, som viser dig dit estimerede energiniveau, så du kan planlægge din træning og restitution i overensstemmelse hermed. Det er for mange mest en gimmick frem for en decideret brugbar funktion.

For kvindelige brugere tilbyder Garmin Lily sporing af menstruationscyklus samt en graviditetssporingsguide, der giver vordende mødre et mere komplet overblik over deres helbred. Selv om Lily ikke er kompatibel med Garmin Connect IQ-appbutikken, er appen til graviditetssporing en af de muligheder, der er forudinstalleret på dette smartwatch.

Med hensyn til aktivitet understøtter Garmin Lily træningssporing for yoga, pilates, airtrack, cardio, løbebånd og meget mere. Men hvis du ønsker at holde øje med din placering til udendørs træning, skal du medbringe din smartphone, da Lily er et af de få Garmin-ure uden indbygget GPS. Lidt en skam, men det ville på nuværende tidspunkt være umuligt at få et ur i denne størrelse og samtidig have indbygget GPS funktion.

Batterilevetid

Garmin vurderer, at Lily smartwatchet har omkring fem dages batterilevetid, inklusive brug om natten til søvnsporing. Indtil videre har jeg fundet ud af, at displayindstillingerne har den største indflydelse på batterilevetiden. Ved maksimal lysstyrke mistede jeg mere end 30 % af strømmen på én dag, men når jeg brugte automatisk lysstyrke, blev batteridrænet langsommere.

Når mit Garmin Lilys batteri er ved at være lavt, kan jeg oplade det igen med en standard Garmin oplader. Garmin oplyser ikke, hvor lang tid opladningstiden skal være, men jeg fik min ur til at gå fra helt drænet til fuldt batteri på under 2 timer. Så det er ganske passende sammenlignet med mange andre modeller inden for sports- og puls ure.

garmin lily pulsur til den smarte dame

Garmin Lily anmeldelse – Bedømmelse:

Garmin har lanceret en lille perle af et smartwatch når vi snakker Lily. Det er et utroligt lækkert ur som passer fint til de fleste kvinder der ikke ønsker et stort og klodset sportur. Det er proppet med lækre funktion, dog savner jeg indbygget GPS og Garmin Pay. Acceptable batterilevetid og rigelig med funktionalitet inden for sport og sundhed.
Til prisen er det også et af de bedste billige smartwatches, du kan købe nu og jeg vil ikke have det dårligt med at give dette år 4.5/5 stjerner.

Anbefalet indlæg