ure til sejlladsDe bedste ure til sejlads
Købervejledning: De bedste sejlure til enhver sømands samling
Uanset om du er ny på et regattakursus eller bare tjekker tiden indtil middagen, er ingen sejlers garderobe komplet uden sejlads eller dykkeur. Men med så mange gode sejlbåde at sejle, hvordan vælger du det helt rigtige ur? Vi har afsluttet klassikerne, som enhver yachtelsker skal vide om. Vi har også afrundet et udvalg af de bedste moderne sejlure her.
Ure som passer til dig hvad enten du sejler en motorbåd, sejlbåd eller en luksusyacht.

Hvad er et sejlur?

Sejlure er varieret i stil og er overvejende racerur, der bruges til at beregne hastighed og afstand, når racerbåde. Traditionelt indeholdt de kronografer og nedtællingstimere til måling af nævnte hastighed og afstand, indkapslet i en holdbar, vandafvisende sag til at modstå hårdere elementer. Nogle gange har sejlads eller sejlsure kompasser, barometre og tachymetre.
Hvad enten du er til service af din bådmotor, til middag inde på bådklubben eller blot sejler rundt i din motorbåd eller sejlbåd, så bør du benytter et sejlerur. Lad os ligge ud med at se på et af de mere luksuriøse af slagsen.

Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master II

Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master II er designet specielt til professionelle sejlere og er et ikon for regatta racing. Her får du Oysters klassiske stål- og roseguldarmbånd, verdens første programmerbare nedtælling for den afgørende race-startsekvens og en marinemodel ringkommandobel, som alt sammen fungerer sammen med den interne mekanisme. Et virkelig lækkert og luksuriøst ur til den seriøse sejler.
Taske: Stål, 44 mm
Armbånd: stål og 18kt Everose guld
Bevægelse: Selvvindende kaliber 4161
Komplikationer: Regattakronograf med programmerbar nedtælling, synkronisering og stop-sekundskifter klokken 6
Vandtæt: 100 meter
Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master II

Omega Seamaster Diver 300M Chronograph

Omega Seamaster Diver er måske bedst kendt som en af de bedste James Bond ure og har været flittigt brugt at både dykkere og sejlere for sit nøjagtig timing både over og under vandet i årtier. Første gang lanceret i 1948 til de franske marinforseglinger, de nuværende modeller er blevet opgraderet med Co-Axial kalibre, dristige farver og nye funktioner for at skabe kvalitets sejsport ur, som kommer med både stil og høj kvalitet og nøjagtighed. Et godt valg til dig som gerne vil have noget lidt specielt uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Taske: Stål, 44 mm
Armbånd: stål
Bevægelse: Selvvindende kaliber Omega 3330
Komplikationer: 30 minutters optager, 12 timers optager, lille sekundskive, dato
Vandtæt: 300 meter
Omega Seamaster Diver 300M Chronograph

Blancpain Fifty Fathoms Automatique

Blancpain Fifty Fathoms blev udgivet længe før både Rolex- eller Omega-rivalerne, og er dermed et af de ældste dykkerure der stadig findes. Det tilbydes nu i ikke mindre end 30 modeller – inklusive et af de bedste kvinders dykkerure – men det er Automatique-versionen med sin sorte barrenia-rem, der minder om de tidlige modeller af 1950’erne, der forbliver en klassiker inden for sejlsport og ure.
Taske: 18kt rødt guld, 45mm
Rem: Sejl lærred
Bevægelse: Selvvindende kaliber 1315
Komplikationer: Dato
Vandtæt: 300 meter
Blancpain Fifty Fathoms Automatique

Tag Heuer Aquaracer 300M Chronograph

Tag Heuer Aquaracer som blev lanceret i 1982, kan måske ikke prale af den omfattende arv i modsætning til andre klassiske sejlure, men takket være de lidt mindre skræmmende pris er det stadig et af de mest populære ure inden for sejlsport og sejlads. En undervurderet æstetik med enten sorte eller navy skive, og en nem tilgang til funktioner der fungerer effektivt uden unødvendig komplikation, gør Aquaracer ideel til bådsejeren, der ønsker kvalitet og nem brugervenlighed. Har du en stor motorbåd eller en mindre sejlbåd så er et Tag Heuer Aquaracer et rigtig godt herreur. Lige nu nok mit andet valg, hvis jeg skal vælge et sejlerur.
Taske: Stål, 43mm
Armbånd: stål
Bevægelse: kvarts
Komplikationer: Dato, små sekunders opkald, tællere i split sekunder, minutter og timer
Vandtæt: 300 meter
Tag Heuer Aquaracer 300M Chronograph

Breitling Superocean Heritage Chronometer 44mm

De er nok bedre kendt som producent af piloture så Superocean muligvis det eneste sejlur i Breitlings sortiment. Men det betyder ikke at dette lækre sejlerur skal overses. Vandafvisende op til alvorligt imponerende 500 meter. De nyeste tilføjelser til linjen inkluderer modeller med mindre 36mm sagsstørrelser, farverige urskiver og fed retro-styling – Automatic 36 er en af de bedst ure inden for sejlsport og sejlads. For mange måske det mest oplagte valg npr der skal købes nyt ur.
Taske: Stål, 44 mm
Rem: NATO
Bevægelse: Breitling 13 automatisk kronografbevægelse
Komplikationer: Dato
Vandtæt: 200 meter

Panerai Luminor 1950 3 dage Chrono Flyback

Det klassiske 44 mm er Panerai Luminor 1950 bestemt en af de største klassiske dykkerure igennem tiderne. Med sit flotte retroform og design som er inspireret af de gamle klassiske dykkerure er dette dog kun vandtæt på 100 meter. Men hvad den mangler i lufttæthed, udgør det bestemt for stil. Den store urskive betyder plads til store numre med imponerende lysstyrke såvel som små sekunder og timeropkaldstimer i kronograf. Dette er et af mine egne personlige favorit ure, og et rigtig godt køb for mange. Det kan dog være lidt svært at finde til en god pris i en online webshop eller på en af mange ure hjemmesider der findes på Internettet.
Taske: Titanium, 44 mm
Rem: sort læder
Bevægelse: P.9100 kaliber
Komplikationer: Små sekunder, kronografflyvning, nulstilling af sekunder
Vandtæt: 100 meter
Panerai Luminor 1950 3 dage Chrono Flyback

Dette var et par eksempler på ure som er perfekte til alt slags sejlsport eller blot til dig som nyder at slappe af på din båd med familien eller vennerne.

Tak til
NJORD PORTAL APS
HUMLEHAVEN 37 2500 VALBY
njordportal.com

Alt inden for service af bådmotor, reparation af bådmotor og tilbehør til både

Anbefalet indlæg