Der er efterhånden dukket en hel de nye smykkebutikker op rundt omkring på internettet, samt på de forskellige markeder. Prisen er ofte rigtig hvor man kan få en halskæde til 50 kroner eller en flot fingerring til 20, men selvom det måske lyder til at være et rigtigt god tilbud eller det er tale om nogle pæne produkter så skal man alligevel lige overveje en ekstra gang om det nu også er besparelsen værd. Rigtig mange af disse billige smykker er importeret fra Kina eller Indien og er dermed ikke underlagt samme skrappe krav til smykker som vi har her i Danmark. De betyder at rigtig mange af dem (seneste test fra forbrugerstyrelse viser omkring 40%), indeholder elementer som ikke bør være i smykker. F.eks. et alt for højt indhold af Nikkel eller Bly. Derfor ser vi en hel del, så oplever forskellige former for nikkel allergi efter at have købt disse typer af smykker.

Læs mere om billige smykker og ure

Køber du dine smykker online, så bør du altid tjekke hjemmesiden som du handler på, se om de skriver at deres produkter er fri for nikkel og bly. Er prisen betydeligt lavere end normalt, så kan det være en god ide, lige at bruge en nikkel test på smykkerne efter du har modtaget dem. En sådan nikkeltest kan købes på apoteket til omkring 120 kroner og kan bruges til en hel del produkter.

Men hvad er nikkelallergi og hvorfor er det så slemt med nikkel i smykker? Problemet med denne type af produkter, er at metallet i er tæt kontakt med huden, og over længere tid. Metaller trænger dermed igennem huden og påvirker ens immun system og derved opstår der forskellige reaktioner i huden. Faktisk så er næsten 20 af alle kvinder mere eller mindre allergiske over for Nikkel og omkring 5% af alle mænd. Metallet nikkel er et sølvfarvet metal og kan udløse en reaktion i huden hvis man høre til den gruppe som ikke kan tåle det.

billige smykker og online seo

Her er en liste over nogle af de ting som vi bruger i hverdagen og som ofte kan indeholde nikkel:
• Ure, urremme
• Smykker
• Lynlåse og knapper, spænder i BH
• Synåle, strikkepinde og hæklenåle
• Mønter
• Nøgler
• Nitter og metalspænder
• Sakse og andre redskaber
• Øjen-makeup (kohl og mascara)
• Visse fødevarer og vand
• Skæreolier
• Blanke hjørner på tasker og lign.

Som du kan se, så er chancen ret stor for at man kommer i kontakt med produkter der kan indeholde metallet. Men en stor del af disse er vi kun kortvarig i kontakt med, og derfor er det som regel ikke noget problem. Problemet opstår hvis man i længere tid er i kontakt med huden, som f.eks. hvis det findes i ens ur eller smykker. Heldigvis er dette problem ikke særlig stort hvis man køber kvalitets ure. Men køber du et billigt kopi på din ferie i Tyrkiet eller Spanien, så er chancen for at selvom uret er lækkert at se på, så er det ikke sundt for huden at gå med. Der er især i de billige kopi ure at vi ser de skadelige typer af metaller brugt.

Skal du så købe billige smykker eller ej? Ja det er jo så det helt store spørgsmål. Jeg vil personligt holde mig fra de helt billige og hvis jeg skal ud og købe smykker i en overkommelig prisklasse, så nøjes med den som er i et kendt mærke. Der findes en hel del kvalitetssmykker som faktisk er i god kvalitet og pæne, men et med lige at finde de helt rigtige brands kan godt være lidt af en udfordring hvis man ikke kender markedet. Så er det faktisk lidt nemmere at købe billige ure hvis du spørger mig.