Vælge det rigtige sidste skoledags kostume

untitledFor mange nærmer en bestemt tid sig, nemlig sidste skole dag. En af de vigtigste dage i manges liv, en afslutning på folkeskolen, og et farvel til mange af sine klassekammerater og lærer. Derfor gør mange lidt ekstra ud af at gøre denne dag til noget helt speciel. En af tingene er bl.a. at klæde sig ud i en speciel udklædning, for ligesom at gøre det hele lidt mere festligt. At vælge det rigtige sidste skoledags kostume kan for mange være noget af en udfordring. Det var noget nemmere for blot 10 år siden, her var udvalget inden for kostumer og udklædning betydeligt mere begrænset, ville man være indianer, så var der måske 1, højst 2 drage at vælge i mellem. Nu om dage er der nærmere 20, og endnu flere hvis man vil være en bestemt indianer som f.eks. Pochahontas.

Det er flere grunde til at man klæder sig til sidste skoledag. Den første, er at denne dag jo altid har været forbundet med ballade og spilopper. Når man laver den slags, så gælder det jo om ikke at blive genkendt, så derfor kan det bestemt være en fordel at være klædt ud på en måde, så ingen genkender en. Det er jo altid lidt sjovere at kunne give sin lære buksevand, uden at blive genkendt. En god udklædning er, derfor en vigtig del af denne slags begivenheder.

Den anden grund, er at alting bliver lige en tak sjovere, hvis man er udklædt. Kostumer har altid været med til at skabe en festlig stemning, og her er et sidste skoledags kostume bestemt ingen undtagelse. Derfor er det også vigtigt at vælge det rigtige kostume til denne begivenhed. Det skal gerne være en udklædning, som gør at man ikke umiddelbart bliver genkendt. Derudover skal det være noget, som sætter en hvis stemning, så det er ikke nok bare at tage en maske på eller en sort plastik pose. Det sjoveste er som regel, hvis hele klassen går sammen om et bestemt tema, f.eks. et Halloween tema, hvor de kommer som hekse, vampyr, zombier osv. Eller Disney kostumer, hvor man kan komme som Pochahontas, Joakim von And, Hexia de trix eller hvad ens ynglings figur nu end måtte være. I virkeligheden kan det være ret svært for en hel klasse at blive enige om en udklædning, så derfor ender det jo ofte med at man går sammen i forskellige grupper, med hvert sit tema. Sidste år så jeg 8 stykker klædt ud som bjørnebanden, selvom alle havde den samme dragt på, så havde de alligevel valgt hver sit nummer på brystet. Det var rigtigt festligt at se 8 bjørnebanditter løbe rundt, lave ballade og dele fløde karameller ud. Personligt syntes jeg at det med at vælge nogle gode sidste skoledags kostumer, til sin gruppe, er en af de sjoveste ting ved at afslutte skolen.

Købe sit kostume eller lave selv

Er man kreativ nok, så er det næsten altid sjovest at lave sit kostume selv, men kvaliteten af købe kostumer, er også blevet meget bedre over de senere år, og mængden af tilbehør dertil er også vokset. Så ofter ender det med at man vælger en kombination af de 2. Man laver måske selve dragen fra bunden, eller køber en og tilpasser efter behov. Derudover kan man købe at væld af tilbehør som kan gøre ens udklædning lidt mere speciel. Det kan f.eks. være parykker, farvede linser, sminke eller plastik våben. Selv plejer jeg at købe mit tilbehør inde på karnvalsshoppen.dk, i Danmarksgade Aalborg. De har et rigtigt godt udvalg inden for både kostumer og tilbehør, til en fornuftig pris, og da jeg bor i nærheden kan jeg spare fragten ved selv at hente det.
Comments are Closed