Vælg de rigtige produkter til din hud

Ansigts creme fra Vichy - til dig der vil have en smuk og sund hudEr det noget som vi danskere elsker, så er det helse og skønhed. Vi dyrker motion som aldrig før, gør meget ud af at spise rigtigt, og se rigtig ud. Det et ikke kun det tøj vi vælger at tage på som er vigtigt. Det er også vigtigt at vi bruge de rigtige creme, gerne dem uden forstyrrende stoffer, som Vichy, La Roche-Posay eller Decubal. I dag vil vi se lidt nærmere på disse pleje produkter, og se på hvorfor de er blevet så populære hos os Danskere. Mange af os bruger hver måned, en stor del penge på vores hud pleje, og ofte i den tro, at det er tale om sunde og effektive produkter.

Læs også: Brug de rigtige creme og undgå sart hud.

Er Vichy bedre end de billige creme?

En ting er hvor sikkert et produkt er. En anden og lige så vigtig ting er, hvor godt virker et produkt. Vi har over den sidste måned udskiftet den daglige creme med Vichy ansigtscreme. De påstår selv at de har brugt over 80 år på at fremstille en creme der giver den ideelle hud. Bl.a. ved brug af deres “hemmelige ingrediens” termalske kildevand, som skulle være ekstra god og skånsom mod huden. Alt det med termisk kildevand, gjorde mig en del skeptisk inden jeg gik i gang med at teste produkterne. Men jeg må indrømme, at disse Vichy ansigtscreme, er bedre end de billige fra Med24 som jeg normalt bruger. Min hud føles mere blød og sundere. Det sidste er måske noget jeg bilder mig selv ind, men det føles faktisk sådan. Jeg tror at grunden til at den virker så godt, er at det er tale om en creme i god kvalitet, med fokus på gode og sunde produkter. Jeg ville højst sandsynlig kunne opnå samme effekt ved at skifte til en luksus creme, som måske indeholder lidt flere skadelige stoffer, og derfor ikke helt er lige så god for min sundhed.

Er Vichy sundere for min hud og helbred?

En ting er hvor godt en creme virker, en helt anden er hvor sund den er at bruge. Der har over de sidste par år, været en del fokus på f.eks. flere mærke parfumer, som indeholder potentielt skadelige stoffer. Stoffer som f.eks. DEP, der mistænkes for at skade kvaliteten på mænds sæd. Andre creme, sæber og shampooer indeholder stoffer som kan øge chancen for at få sensitiv hud eller eksem.

Mærker som Vichy, La Roche-Posay og Decubal reklamere meget med, at de ikke indeholder skadelige stoffer og derfor er utrolig skånsomme for din hud. Men alligevel blev der ved en test fra forbrugerrådet fundet spor af Cyclopentasiloxane i La Roche-Posay Toleriane soothing protective skincare. Cyclopentasiloxane er et stof som er under mistanke for at være hormonforstyrrende.
Så selvom et mærke normalt er forbundet med sundhed og helse, så kan der alligevel være produkter i deres plejeserie, som kan indholde stoffer der ikke altid er lige sunde for os. Derfor er det så vigtigt at vi altid tjekker hvilke ingredienser der er i vores rense og plejeprodukter, også selvom de kommer fra anerkendte mærker, som ellers påstår de gør alt for at være så sikre og sunde som mulige.
Du kan se testen fra forbrugerrådet her – Taenk.dk – test af dyre creme

Alligevel er der rigtig mange danskere, som falder i her. Og blot fordi der står Vichy eller La Roche-Posay på produktet, så tror vi straks at det er sundt. Mange danskere som ikke har hud problemer, køber nemlig også disse her helse produkter i stor stil. Ikke kun fordi de gerne vil leve den sunde livsstil, men også fordi de regner med, at ved at bruge disse sunde produkter, så minimere de chancen for at udvikler hud problemer, på et senere tidspunkt.

Ofte kan det være en god die at bruge disse skåne produkter. Der er som regel lagt lidt mere forskning i disse, men henblik på at være mere skånsomme mod hud og hår. Desværre sker der jo nu og da, at produkter som i første omgang, virker harmløsning, senere mistænkes for at måske være skadelige. Så selvom man tror man er sikker, ved at købe et produkt som Vichy eller Decubal, så er det alligevel ikke ensbetydende med at man ikke behøver, at sætte sig ind i hvad produktet indeholder.
En god ide, er derfor altid – uanset om det er en billig eller dyr creme, at slå de forskellige ingredienser op, og se om nogle af dem måske ikke er helt så sunde som man skulle tro.
Comments are Closed